Arkiv for kategorien 'Bilen'

Sesongen for dette året

søndag 25. april 2010

Sesongen for meg dette året blir en del annerledes en først tenkt.

Jeg ser nå i første omgang på NM løpene her hjemme som et satsningsområde, men foreløpig har jeg bare tenkt på et løp nå før sommeren, og kanskje to til tre på høsten. Dette blir det tatt avgjørelser på underveis. Klaffer det så ser vi på flere løp i NM kalenderen.

Langløpene som jeg var inne på i tidligere innlegg er ikke aktuelt for denne sesongen, da aktuelle førere ikke har gitt meg de positive tilbakemeldinger som behøves for en slik satsing.

Bilen har fått litt pleie nå på ettervinteren med at det er satt inn et nytt dashbord av meget lett materiale, samt at mekanikeren har fått orden på hjulvinkler og innstillinger. Videre så har ABS systemet hvert til oppgradering i Tyskland og dette er nå montert tilbake og luftet klart til bruk.

Det neste som skal skiftes er front fangeren, den er til lakkering hos Torgersen og forventes levert i slutten av april.

Nye dekk er også bestilt og forventes levert i uka som kommer.

Jeg var også på Haugaland motorpark og deltok på NAF Haugaland’s motordag, og fikk der en god del runder for både test og inspirasjon for den kommende sesongen.

Vi alle i laget ser frem mot sesongstart på Våler den 14 og 15. mai.

Terminliste 2010

Det er også lagt ut noen bilder fra motorsportens dag på vårt galleri

THB.

Før Sesongstart 2009

søndag 22. mars 2009

Det er nå lagt ut en terminliste for kommende sesong, og det er også noen nye bilder i galleriet fra oppladningen til sesongstart…

I vinter er det gjort en del arbeid på bilen. Det er byttet alle foringer i understellet, større bremser er installert (og dermed større hjul for å få plass til bremsene, nå minimum 18″), bredere dekk (under 10”), tatt vekk forsinkelsesspjell i innsugsmanifoil, ny oljeoppsamler og en rekke små tekniske ting.

Det er også reparert skader på frontfanger etter deltagelsen på Nurburgring i høst,  og da er det samtidig laget ekstra luftintak til luftfilter og nye luftinttak til bremser.

Første punkt på terminlista er test og «oppvisning» 18 april på NMKHaugaland sin gokartbane på Årabrot.

Desember 2008

søndag 21. desember 2008

Desember 2008…

Ja nå er det tid for oppgraderinger på bilen, og vi har nå plukket ned bilen for å gjøre de oppgraderinger som er planlagt.

Vi har som mål å få bilen på hjulene igjen innen utgangen av januar, og skal gjennomføre de tiltak som er planlagt for denne vinteren.

Det som forestår er å skifte alle foringer i understellet, samt å gå tilbake til original størrelse på bremser og hjul. Dette regner vi med vil gi en de ønskede forbedringer på bilen som vi denne sesongen har slitt litt med.

Etter en oppsummering av sesongen som ligger bak oss, så er vi kommer til at vi gjorde feil i å gå ned på hjul diameter og dermed også mindre bremser.

Jeg skal også sette på litt mer lydemping ettersom vi hadde en del problemer med lydnivået på Kinnekulle i sommer.

Videre så er det litt kosmetiske opprettinger, slik som front fanger som ble litt

lyddemping og ny difuser må til

skadet da front leppen løsnet på Nurnburgring i høst, og jeg lager ny diffusor bak i forbindelse med at det blir montert lydpotter bak.

Ellers så er det nå kommet nok datoer på kalenderen slik at vi kan begynne å planlegge sesongen som kommer. Jeg har laget en oversikt til et planleggingsgrunnlag, og det kan komme rettelser og tillegg på denne.

THB.

Situasjonsraport fra THB Motorsport

mandag 28. april 2008

image001.jpgVi har nå meldt bilen på til det første NM løpet på Våler den 10. Mai, og det begynner å krible før den forestående begivenhet.

Bilen har som før nevnt gjennomgått en ganske stor oppgradering i vinter, med nytt understell nye bremser, samt litt kosmetisk oppløft med ny front spoiler og diffusor bak.

Førerne har ikke fått den test som var planlagt, men er tent på å komme i gang med sesongen.

Etter finlesing av reglementet for special saloon så kom vi til den slutning at det var ca 12 HK for mye etter gjeldende regler, og vi stiller derfor i den nye klassen GT som favner alt som ikke går inn i de andre NM klassene.

Oppdateringer på bilen

tirsdag 4. mars 2008

Fremdriften på bilen har gått jamt og trutt i hele vinter, det er foretatt mye letting på bilen siden siste løp i fjor høst.

image001.jpg

Vi har laget ny front-lippe og diffusor bak. Dette for å stabilisere luftstrømmen under bilen i store hastigheter. Videre så har vi kommet frem til at det skal kjøres på 17 ” hjul, og det innebærer at det settes nye bremser på som er tilpasset disse hjulene. Bremser og hjul har vi kjøpt av Kristoffersen Motorsport i Sverige, og det er vi allerede i gang med å montere.

Det har oppstått et problem med motorstyrenheten som vi nå før påske skal til Gøtz Motorsport i Tyskland for å utbedre.