Arkiv for kategorien 'Nyheter'

Ring Djursland 2.-3. juni 2012

fredag 8. juni 2012

Norsk besøg på Ring Djursland

Haugesund-køreren Tor Brynjelsen deltog i Special Saloon Car Festival på den danske racerbane, Ring Djursland. En handske var weekendens store udfordring. Tor Brynjelsen har i flere år været en flittig gæst på de danske racerbaner, og i 2012 deltager han i alle løb i Special Saloon Car-mesterskabet med sin hurtige Audi RS4. Ring Djursland er kendt som en kort, men krævende bane, og vejret viste sig også fra sin lumske side i weekenden.

I tidtagningen placerede Tor sin røde Audi midt i feltet på en andenplads i SS3-klassen, svarende til 12. pladsen i det generelle klassement. Den regnvåde asfalt gjorde ikke den teknisk krævende bane lettere at køre rundt på, men firehjulstrækket var en god hjælp i det våde føre. Når først den 60-årige blikkenslager får sin styrthjelm på, vil ingen tro at han er en dag over 20. Der blev også kæmpet for placeringerne i søndagens første heat, hvor landsmanden Bjørn Olaf Wiik gav kamp til stregen med sin BMW M3.

Inden andet heat brød kaos løs hos THB Motorsport. Først havde teamet arbejdet på et ophæng på bagakslen, og da bilen skulle på banen, skete det uheldige: De påkrævede brandsikre handsker var blevet væk, og uden dem ville Tor ikke få lov at komme på banen. «Vi ledte og ledte både bil, bus og telt igennem, men den ene handske var væk», forklarer Tor Brynjelsen, der til sidst måtte låne en handske af en konkurrent. «Hjælpen kom bare for sent, og jeg nåede ikke til start til tiden», konstaterer Tor tørt.

Til start kom Tor og Audien til tredje og sidste heat, men trods en ihærdig indsats måtte han nøjes med 15. pladsen. «Vi havde flere forskellige små-problemer», fortæller Tor. «Min fysiske form er ikke helt hvor den gerne måtte være, og med både lidt tekniske fejl og den manglende handske var der meget stress på.»

Tor Brynjelsen og THB Motorsport er tilbage på dansk asfalt i august, når Special Saloon Car-klassen kører på Padborg Park tæt på den dansk-tyske grænse.

THB Motorsport

2012

tirsdag 28. februar 2012

Hei alle sammen, nå blir det forhåpentlig litt bevegelse på denne siden igjen. Etter at vi i racing/motorsport miljøet her på Haugalandet hadde nå på fredag en motorsport aften i Munkekjelleren , er det en viss fare for at motivasjonen er stigende for den sesongen som ligger foran oss, og ikke minst i mitt eget team.

Sesongen i fjor var litt sånn opp og ned, og derfor ble det ikke referert noe særlig fra løpene heller, men det siste løpet på Padborg Park var en god opptur som endte med en sammenlagt 2 plass og det var godt å ta med seg som en avslutning for det året.

Når vi nå ser fremover for dette året så er det terminfestet 5 løp i den Danske serien for Special Saloon Car og jeg har en magefølelse for at den serien er den rette for meg i år.

Her hjemme er det terminfestet 6 løp for NM / NC og det er 2 av dem i Sverige. Så reisetider og avstander blir omtrent det samme hvor jeg deltar.

Det som taler for å kjøre i Danmark er at det her skal kjøres 3 tellende heat pr. løpsweekend, som virker spennende og kan bli en fysisk utfordring. Samt at det er god spredning på løpenes datoer.

Her er løps datoene;

28. 29. April Åpningsløpet, med avd. 1, 2, og 3. Jyllandsringen

01. 02. Juni Løpsavdeling 4, 5, og 6. Ring Djursland

11. 12. August Løpsavdeling. 7, 8, og 9. Padborg Park

25. 26, August Danmark GP. med avd. 10, 11, og 12. Jyllandsringen

15. 16. September Finale løpene med avd. 13, 14, og 15. Ring Djursland

THB

Jyllandsringen

søndag 22. mai 2011

Det var en stor opplevelse å komme tilbake til det Danske SSC og miljøet der, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Men det er med beklagelse å meddele at jeg pga. en stram tidsklemme må velge vekk løpet på Padborg park nå i Mai.

Det er mitt håp og intensjon å komme tilbake på Djursland i neste måned, og da med en forhåpentligvis sterkere fysikk, slik at jeg er i stand til å fullføre hele stevnet med en forhåpentligvis hederlig plassering. Løpet på Jyllandsringen ble både en opptur og nedtur for meg. Oppturen var at vi kunne sortere ut en del små problemer med bilen, og at den etter hvert fungerte veldig godt. Nedturen var meg selv og fysikken, den må forbedres !

Jeg hadde en intensjon om å delta mest mulig i den Danske SSC cup da jeg tilmelte meg tidligere i vår, og den intensjonen er fortsatt aktuell, så de resterende løp står høyt på prioriteringslisten for høsten. Det er vel som for oss alle, økonomien som styrer det meste her i livet, så det gjenstår å se hva livet bringer. Uansett dette er livet og jeg ønsker alle som er på Padborg en uforglemmelig weekend og all hell og lykke.

Mvh
Tor H.Brynjelsen

sesongstart!

onsdag 20. april 2011

Etter en travel og lang høst og vinter, er det nå klart for sesongåpning i Danmark. Planen i år er å kjøre løp i Danmark, i «Special saloon car» serien, med åpningsløp 22-23 april.

Terminen i SSC er som følger:
22-23. april –  FDM Jyllandsringen
28-29. maj – Padborg Park
18-19. juni – Ring Djursland (SSC Festival)
26-28. august – FDM Jyllandsringen (Grand Prix Danmark)
10-11. september – Ring Djursland
8-9. oktober – Padborg Park

Målet er å få med seg flest mulig av disse løpene.

Sesongen for dette året

søndag 25. april 2010

Sesongen for meg dette året blir en del annerledes en først tenkt.

Jeg ser nå i første omgang på NM løpene her hjemme som et satsningsområde, men foreløpig har jeg bare tenkt på et løp nå før sommeren, og kanskje to til tre på høsten. Dette blir det tatt avgjørelser på underveis. Klaffer det så ser vi på flere løp i NM kalenderen.

Langløpene som jeg var inne på i tidligere innlegg er ikke aktuelt for denne sesongen, da aktuelle førere ikke har gitt meg de positive tilbakemeldinger som behøves for en slik satsing.

Bilen har fått litt pleie nå på ettervinteren med at det er satt inn et nytt dashbord av meget lett materiale, samt at mekanikeren har fått orden på hjulvinkler og innstillinger. Videre så har ABS systemet hvert til oppgradering i Tyskland og dette er nå montert tilbake og luftet klart til bruk.

Det neste som skal skiftes er front fangeren, den er til lakkering hos Torgersen og forventes levert i slutten av april.

Nye dekk er også bestilt og forventes levert i uka som kommer.

Jeg var også på Haugaland motorpark og deltok på NAF Haugaland’s motordag, og fikk der en god del runder for både test og inspirasjon for den kommende sesongen.

Vi alle i laget ser frem mot sesongstart på Våler den 14 og 15. mai.

Terminliste 2010

Det er også lagt ut noen bilder fra motorsportens dag på vårt galleri

THB.

2010

lørdag 6. februar 2010

2010 Hva nå ??

Hei alle sammen

Det har vert stille på denne siden nå i vinter, men her kommer noe om det som jeg tenker på for sesongen og hva vi har vert på i vinter.

For det første så hadde jeg tanker om å delta på / i den Tyske serien STT, og var i kontakt med dem allerede i Nov./Des. for å få en oversikt over de løpene de hadde på sin kalender. Dette trakk ut og jeg fikk tilbakemelding om at kalenderen ville være ferdig i god tid før jul. For å gjøre en lang historie kort så kom en foreløpig kalender elektronisk til meg for et par dager siden, og planleggingen vil som du sikkert forstår bli påvirket av dette.

Samtidig er også tanken om å delta på langløp på Nurnburgring i dette året fortsatt levende, da jeg hadde som mål for 3 år siden om nettopp dette. Jeg har hvert i kontakt med aktuelle førere til et slikt opplegg og det gjenstår å se om disse har den nødvendige økonomi og vilje til dette. Det vil i løpet av kort tid fremkomme litt mer om den økonomiske siden av denne satsingen og om førerne blir med.

Kommer tilbake til dette.

Samtidig er de tanker om den Tyske STT serien fortsatt aktuell da det vil bli spennende baner de skal kjøre på, og for meg vil bli et alternativ hvis det ikke blir aktuelt med langløp og flere førere.

Jeg tok deler av laget med meg til den store Autosport messa i Birmingham nå i Januar, og der fikk vi mange positive inntrykk og iver for å komme i gang med sesongen som ligger foran oss.

Jeg kommer snart tilbake med de konkrete planer på denne siden når jeg har fått den riktige oversikten.